Marie-Christine Goergen

Foto Marie-ChristineMarie-Christine Goergen is musicus, musicologe en muziekdocente. Zij studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. In 2003 studeerde zij af met een scriptie over het onderwerp “Muziektherapie en dementie” (www.clubghazal.nl/onderzoek), waarin zij onderzoek doet naar het effect van muziek op dementerende ouderen. Dit scriptieonderwerp is voortgekomen uit de concerten die zij samen met collega’s in bejaardenhuizen in de regio geeft onder de naam Duo Heyendahl.

Marie-Christine remplaceerde als fluitiste bij Holland Symfonia en het Noord Nederlands Orkest en speelde in het Promenadeorkest en de musicalorkesten van Joop vd Ende. In 2009 heeft zij haar eerste CD opgenomen met een fluitsoloprogramma.

Met een aantal collega’s/vrienden heeft zij een nieuwe muziektheatergroep opgericht voor kindervoorstellingen en muziekeducatie (www.clubghazal.nl). In 2009 vond de première plaats van de eerste productie ‘Tsaar Saltan’, naar een sprookje van Pushkin met muziek van klassieke Russische componisten in de Hermitage in Amsterdam en Muziekgebouw aan het IJ.

Op dit moment is Marie-Christine met Club Ghazal bezig aan een succesvolle reeks concerten voor kinderen van 0-4 in Den Haag, in samenwerking met de Haagse cultuurankers en kinderdagverblijven. Daarnaast is zij veel bezig met instrumentale muziekeducatie. Zij geeft ondermeer les in Schiedam-Noord en bij Muziekmeesters Westland (www.muziekmeesterswestland.nl)  in ‘s Gravenzande.

Marie-Christine is al bijna 20 jaar actief als koorpianist bij een aantal koren. Zij begon bij het Gospelkoor Expression (www.gospelkoorexpression.nl) en werkt nu ook veel samen met koordirigent Eric van Dalum.

Lettergrootte

Toegang tot het Ledenportaal

 Uw privacy

Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) Ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren.

Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt.
Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

Flair en de AvG

Wij houden ons aan de AvG wetgeving; details in dit artikel.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.